Mostrant de 1 a 1 de 1 notícies disponibles amb categoria "Recerca"
-
Els matisos aromàtics de l’oli d’oliva verge extra, tret diferencial entre les denominacions d’origen catalanes
El Grup investiga els descriptors sensorials secundaris d'olis de 44 molins de les cinc denominacions d'origen protegides (DOP) de Catalunya i revela que poden identificar i diferenciar-ne els productes.
La recerca portada a terme conjuntament amb l'Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) reivindica la utilitat dels descriptors sensorials secundaris -adjectius que descriuen els matisos en el gust i l'aroma de l'oli- per identificar i diferenciar els olis d'oliva verge extra de les DOP catalanes. Aquest recurs posaria a l'abast de les denominacions d'origen eines per revalorar els seus productes i diferenciar-los en un mercat molt competitiu i, en ocasions, fraudulent. Els investigadors conclouen que cal estandarditzar els descriptors secundaris per evitar ambigüitats en els processos de tast, cosa que els faria més precisos i robustos.