Universitat Rovira i Virgili

Difusió de la recerca del Grup: Entrevista a la Cadena SER Tarragona

Els Drs. Montserrat Mestres i Daniel Schorn-García han participat en una entrevista a la Facultat d'Enologia de la URV

La Facultat d'Enologia ha sigut testimoni de l’emisió, per part de la Cadena SER Tarragona, d’un programa de readio d’entrevistes per a donar a coneixer les seves línies de docència, recerca i el seu interès en el canvi climàtic. Les entrevistes, dividides en seccions temàtiques per a abordar els diferents aspectes de la facultat, han permès conèixer al degà de la facultat, a alumnes de diferents titulacions, a caps de grup i fins i tot a investigadors postdoctorals.

La nostra investigadora Montserrat Mestres, ha explicat les diferents àrees de recerca del grup, en termes d'aroma, tècniques analítiques de procés i de qualitat organolèptica alimentària. D'una forma molt divulgativa ha explicat com es duen a terme aquests enfocaments respecte a la vinificació i al vi en si, tenint en compte les limitacions legislatives que presenta aquest aliment a l'hora d'utilitzar additius. El nostre investigador postdoctoral ha aprofundit en les tècniques analítiques de procés, per al correcte monitoratge dels diferents processos de vinificació: la maduresa del raïm, la fermentació alcohòlica i l'extracció de color de les pells (en varietats negres). En aquest cas, s'ha aprofundit en com aquesta recerca pretén eliminar el desfet de raïm, destinandola cap a altres productes si no té les característiques adequades per a l'elaboració de vi.

Escolta ara l'entrevista completa en la SER Tarragona.


La Facultad de Enología ha sido testigo de la emisión, por parte de la Cadena SER Tarragona, de un programa de readio de entrevistas para dar a conocer sus líneas de docencia, investigación y su interés en el cambio climático . Las entrevistas, divididas en secciones temáticas para abordar los distintos aspectos de la facultad, han permitido conocer al decano de la facultad, a alumnos de diferentes titulaciones, a jefes de grupo e incluso a investigadores postdoctorales.

Nuestra investigadora Montserrat Mestres, ha explicado las distintas áreas de investigación del grupo, en términos de aroma, técnicas analíticas de proceso y de calidad organoléptica alimentaria. De una forma muy divulgativa ha explicado como se llevan a cabo estos enfoques con respecto a la vinificación y al vino en sí, teniendo en cuenta las limitaciones legislativas que presenta dicho alimento a la hora de utilizar aditivos. Nuestro investigador postdoctoral ha profundizado en las técnicas analíticas de proceso, para la correcta monitorización de los distintos procesos de vinificación: la madurez de la uva, la fermentación alcohólica y la extracción de color de las pieles (en variedades tintas). En este caso, se ha profundizado en como esta investigación pretende eliminar el deshecho de uva, destinandola hacia otros productos si no tiene las características adecuadas para la elaboración de vino.

Escucha ahora la entrevista completa en la SER Tarragona.


The Faculty of Enology has been witness to the broadcast, by the Cadena SER Tarragona, of a radio program of interviews to make known its lines of teaching, research and its interest in climate change . The interviews, divided into thematic sections to address the different aspects of the faculty, have made it possible to meet the dean of the faculty, students from different degrees, group leaders and even postdoctoral researchers.

Our researcher Montserrat Mestres, explained the different research areas of the group, in terms of aroma, analytical processing techniques and food organoleptic quality. In a very informative way, she explained how these approaches are carried out with respect to winemaking and wine itself, taking into account the legislative limitations that this food presents when using additives. Our postdoctoral researcher has deepened in the analytical techniques of process, for the correct monitoring of the different winemaking processes: grape maturity, alcoholic fermentation and extraction of color from the skins (in red varieties). In this case, it has been deepened in how this research aims to eliminate the waste of grapes, destining it to other products if it does not have the right characteristics for winemaking.

Listen now to the full interview on SER Tarragona.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Subir