Universitat Rovira i Virgili

Altres notícies

Notícies del Grup

Membres del nostre Grup participen en la Nit de la Recerca 2024

Divulgació científica

Realitzem un taller sobre la química dels aliments

Ángel Garcia i Ariadna Dasca participen en un taller sobre la química dels aliments, que organitza CaixaForum a Tarragona, on es fa una introducció a les propietats més importants dels aliments i com es poden quantificar. A més, es realitza una demostració a mida d'alguna d'aquestes propietats o compostos amb els assistents, utilitzant eines bàsiques perquè es pugui reproduir fàcilment a casa.

La caracterització dels compostos és una part molt important de lanàlisi dels aliments. Ens permet conèixer millor, saber quines són les seves propietats, possibles contaminacions, i fins i tot si han estat adulterats. Hi ha moltíssimes anàlisis químiques i físiques que ens permeten caracteritzar-les. En aquest taller farem una introducció a les propietats més importants dels aliments i com es poden quantificar.


Ángel Garcia y Ariadna Dasca participan en un taller sobre la química de los alimentos, que organiza CaixaForum en Tarragona, donde se realiza una introducción a las propiedades más importantes de los alimentos y cómo se pueden cuantificar. Además se realiza una demostración a medida de alguna de estas propiedades o compuestos con los asistentes, utilizando herramientas básicas para que se pueda reproducir fácilmente en casa.

La caracterización de los compuestos es un parte muy importante del análisis de los alimentos. Nos permite conocerlos mejor, saber cuáles son sus propiedades, posibles contaminaciones, e incluso si han sido adulterados. Existen muchísimos análisis químicos y físicos que nos permiten caracterizarlos. En este taller haremos una introducción a las propiedades más importantes de los alimentos y cómo se pueden cuantificar.


Ángel Garcia and Ariadna Dasca participates in a workshop on food chemistry, organized by CaixaForum in Tarragona, where an introduction is given to the most important properties of food and how they can be quantified. In addition, a customized demonstration of some of these properties or compounds is carried out with the attendees, using basic tools so that it can be easily reproduced at home.

The characterization of compounds is a very important part of food analysis. It allows us to know them better, what their properties are, possible contaminations, and even if they have been adulterated. There are many chemical and physical analyses that allow us to characterize them. In this workshop we will give an introduction to the most important properties of food and how they can be quantified.

Compartir

  • Twitter
  • Google+
  • Facebook
  • Linkedin

Pujar